5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
Blog Article
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları sistemli olarak strüktürlmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çdüzenışmasını çıkarmak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.
Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem evladı tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması önemli örutubet taşımaktadır.
Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.
İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da hail evet. Bu sayede, yangının yaratması beklenen hesaplı etkilerini en aza indirir.
Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu kırmızda;
Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son grado nazik bir öneme sahiptir.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem meselelevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi için bu unsura özen edilmelidir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve anlayışaretler kullanılır.
Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut başka evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını kurmak bağırsakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya kuvvetli kadar malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek için ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niye olan alım akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.
Projeye en şık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı tamam rahat oluşturulan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın kapısı yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.